Käringö tennisklubb är en liten tennisförening som är verksam på Käringön. Klubben har ca 150 medlemmar och driver och förvaltar en grustennisbana.

Tennisbanan har en historia från början av 1930-talet. Den byggdes då på initiativ av ett antal privatpersoner i samband med byggandet av Käringö hamn. Nuvarande klubb bildades 1956 av ett antal sommargäster som övertog den gamla tennisbanan. Efter några års spel på den då asfaltsbelagda banan gjorde man om banan till en grusbana, vilket det fortfarande är.

Banan utnyttjas väldigt mycket under sommarperioden juni, juli och augusti. Klubben anordnar normalt tennisskola för barn, ungdomar och vuxna samt en årlig tennisturnering.

Banan är i första hand avsedd för medlemmar, vilket alla med en adress på Käringön kan bli. Övriga sommargäster kan hyra banan mot en lite högre banhyra. Banan kan enbart bokas för spel innevarande vecka i Käringö Skeppshandel.

För mer information om aktuella aktiviteter, anmälan till tennisskola och den årliga tennisturnering se klubbens egen hemsida www.karingotennisklubb.se