VÄLKOMMEN TILL BOENDEGUIDEN FÖR KÄRINGÖN

Här hittar nyheter och samhällsinformation för helårs- och deltidboende. Vi är idag runt 80 helårsboende personer, ett hundratal deltidsboende och runt 1500 personer som sommarboende på Käringön. Här finns 26 FÖRETAG och ett tiotal FÖRENINGAR som du kan läsa om under dessa flikar. Under BOENDE hittar du uppgifter om rum och lägenheter. Information om boende och aktiviteter för turister och andra besökare har vi samlat här nedan på sidan.

 Tipsa oss gärna om nyheter! (Mail till: info@karingon.info). Välkommen!

 

Turistinformation

Nyheter och turistinfo
I sommar kommer vi för första gången ha en mobil turistinfomation som kommer finnas på några platser där mycket folk rör sig. Vi provar i år på Tuvesvik, Göksäter och i Mollösund. Schema för bilen läggs upp på vår facebook - följ oss där! facebook.com/Sodrabohuslan/.
I övrigt finns våra turistinfopoints/fyrar på 44 välbesökta platser och alla ni duktiga företagare som erbjuder information och tips till alla besökare. Kom ihåg att det uppfattas mycket positivt att man tipsar sina besökare om vad man kan hitta på och var man kan bo nästa gång - det gynnar både er som tipsar och alla andra. Ett gott värdskap där man visar att man är kollegor och gillar varann betyder mycket för hur trevlig en plats uppfattas. Kanske ni och er personal vill gå digital värdskapsutbildning? Läs då mer här: http://www.vastsverige.com/sodrabohuslan/omoss/verktyg--manualer/
Vi har också alla turistinformationer igång för fullt, vi föreslår att ni tar ett besök in till den närmaste för att uppdatera dem på ert företag eller lämna ert material. Det är också här ni hämtar mer magasin och kartor när ni behöver under sommaren. Hör av er innan för säkerhets skull.

Turistinformation hittar ni här:
Orust - Kajutan Henån, Tjörn - Kommunhuset Skärhamn, Stenungsund - Fregatten, Kungälv - Hembygdsgården Fästningsholmen, Marstrand - på ön vid färjan.

Populära aktiviteter och produkter att tipsa om
Nytt för i år är Matvägen Bohuslän, en samling av lokal mat som ständigt efterfrågats. Nu hittar ni allt från tillgängliga producenter till lyxkrogar med lokalproducerat här  http://www.matvagenbohuslan.com
Vidare är cykling, vandring, paddling något av det mest populära och allt kring detta är samlat här  http://www.vastsverige.com/sodrabohuslan/kampanjer/cykla-vandra-paddla/cykla-paddla-vandra-portal/
Missa inte heller fantastiska produkter som Svettig Konstrunda http://www.vastsverige.com/bohuslan/varldenssvettigastekonstrunda/ eller båtluffa i Bohuslän http://www.vastsverige.com/batluff/

Massor med evenemang
Det händer saker överallt - allt samlat i evenemangskalendern http://www.vastsverige.com/sodrabohuslan/listning-evenemang/ . Se till att era egna evenemang finns med!
Vi gör en samlingsannons i lokalpress inför varje sommarmånad med de största evenemangen och vi mailar varje vecka ut en lista på veckans happenings i din kommun (till er som är företagare) så ni har extra koll och kan ha en utskrift i er reception eller dyl.

Vänliga hälsningar
Ann H Haraldsson
VD/Turistchef
______________________
Södra Bohuslän Turism
Fregatten 2
444 30 Stenungsund
Tel. +46 (0)303-815 50

Direkt +46 (0)303-40 46 14
Mob. +46 (0)709-37 65 42

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Prenumerera på nyheter

Anmäl dig här för Karingon.info's nyhetsbrev

Kontakta oss

Roligt att ni vill komma i kontakt med oss. Bästa och enklaste sättet är att maila oss på

E-post:
info@karingon.info eller ring oss på
Telefon: +46 (0)708-20 21 13.