VÄLKOMMEN TILL BOENDEGUIDEN FÖR KÄRINGÖN

Här hittar nyheter och samhällsinformation för helårs- och deltidboende. Vi är idag runt 80 helårsboende personer, ett hundratal deltidsboende och runt 1500 personer som sommarboende på Käringön. Här finns 26 FÖRETAG och ett tiotal FÖRENINGAR som du kan läsa om under dessa flikar. Under BOENDE hittar du uppgifter om rum och lägenheter. Information om boende och aktiviteter för turister och andra besökare har vi samlat här nedan på sidan.

 Tipsa oss gärna om nyheter! (Mail till: info@karingon.info). Välkommen!

 

Erik Berndtsson fyllde 96 den 11 mars.

Erik 96 Foto G Arwidson 1

Född den 11 mars 1921 i Skärhamn på Tjörn, efter 6 års skolgång mönstrade han först på faders

fraktskuta ALFA då var Erik 14 år. 1939 ny båt då en tremastad skonare vid namn Sigrun.

Mycket spännande för en ung man under andra värdskriget med tyska krigsfartyg runt om kring i Skagerak. 1942 inryckning i militärtjänst i flottan avslutades efter två år. I januari 1944 ny miltärtjänst som signalist med utbildning på Vedholmen. Fritid blev besök hos gamla lumparkompisar Karl-Arne och Stig. Så helt plötsligt kom Märta Grundén där på vägen och uppstod kärleken så klart.

14 februari gifte dig sig i Skärhamnskyrka. Fortsatte som fiskare i några år, sedan tillverkning av persienner, gav lite inkomster så Erik kunde köpa sitt först hus på Käringön.

Flyttade till Göteborg i januari 1955 jobbande först som vicevärd sedan kom fiskarkunskapen in då han köpte en fiskaffär Kålltorp. Fortsatt som sekreterare i Göteborgs Fiskhamns förening och öppnade en ny fiskaffär på Opaltorget 1968.

2005 flyttade Erik och Märta tillbaks till Käringön, Märta somnade in 2012 och idag bor Erik kvar i sitt hus i Kosen. Lie skröplig med dålig balans och väldigt dålig syn, dock lagar han fortfarande all sin mat

Från grunden. Blötlägger ärtorna till soppan, gör sin pannkaksmix efter ärtsoppa på torsdag.

Käringöbu  nu eller ?? Nej säger Erik ” En gång Tjörnbu alltid Tjörnbu”

Prenumerera på nyheter

Anmäl dig här för Karingon.info's nyhetsbrev

Kontakta oss

Roligt att ni vill komma i kontakt med oss. Bästa och enklaste sättet är att maila oss på

E-post:
info@karingon.info eller ring oss på
Telefon: +46 (0)708-20 21 13.