VÄLKOMMEN TILL BOENDEGUIDEN FÖR KÄRINGÖN

Här hittar nyheter och samhällsinformation för helårs- och deltidboende. Vi är idag runt 80 helårsboende personer, ett hundratal deltidsboende och runt 1500 personer som sommarboende på Käringön. Här finns 26 FÖRETAG och ett tiotal FÖRENINGAR som du kan läsa om under dessa flikar. Under BOENDE hittar du uppgifter om rum och lägenheter. Information om boende och aktiviteter för turister och andra besökare har vi samlat här nedan på sidan.

 Tipsa oss gärna om nyheter! (Mail till: info@karingon.info). Välkommen!

 

INFO KÄRINGÖTRAFIKEN MARS 2017

Rutiner för sommarperioden (1 juni – 20 augusti)
Skrymmande gods (gods som upptar en däcksyta motsvarande mer än en matcontainer) kommer inte att fraktas med våra passagerarfärjor under sommarperioden.

För transport av skrymmande gods under sommaren, kontakta Gullholmens Service Aktie Bolag, 0704-48 84 48, www.gsab.se eller Käringöns Sjötaxi & Transport på 0708-30 12 32, www.karingonstransport.se.

Normalt handbagage (1-2 väskor per person, barnvagnar och rullstolar) får tas med och kostar ingenting.

Allt gods utöver detta som men som inte är skrymmande ska gå genom godsmottagningen och betalas innan det tas med ombord (pris: 100 kr). När godsterminalen är stängd betalar ni direkt till däcksman (pris: 200 kr). Enbart kortbetalning gäller i båda fallen.

OBS ! För att vara säker på att få med godset på den aktuella turen är det viktigt att vara i god tid till färjeavgången.

Cykel kan tas med om plats finns ombord och betalas i Västtrafiks biljettautomat.

Rutiner för vinterperioden (21 augusti – 31 maj)
Skrymmande gods får tas med när det finns tid och plats. Käringötrafiken kan inte garantera att godset följer med en specifik färjetur. Större flyttlass, byggmateriel m.m. hanteras inte på våra färjor.


Leveranser till Gullholme/Härmanö från 1 april - tillsvidare
Allt gods kommer att levereras till Hamnen av passagerarfärjan Strömcrona. Ingen extra godsfärja sätts in. Inget gods levereras till piren vid Gullholmsbaden som är avstängd för all trafik.

Leveranser till Käringön från 1 april - tillsvidare
Allt gods levereras till hamnen på Käringön av passagerarfärjan Strömstierna.

Med vänlig hälsning
Therese Tobin/Käringötrafiken AB

Prenumerera på nyheter

Anmäl dig här för Karingon.info's nyhetsbrev

Kontakta oss

Roligt att ni vill komma i kontakt med oss. Bästa och enklaste sättet är att maila oss på

E-post:
info@karingon.info eller ring oss på
Telefon: +46 (0)708-20 21 13.