VÄLKOMMEN TILL BOENDEGUIDEN FÖR KÄRINGÖN

Här hittar nyheter och samhällsinformation för helårs- och deltidboende. Vi är idag runt 80 helårsboende personer, ett hundratal deltidsboende och runt 1500 personer som sommarboende på Käringön. Här finns 26 FÖRETAG och ett tiotal FÖRENINGAR som du kan läsa om under dessa flikar. Under BOENDE hittar du uppgifter om rum och lägenheter. Information om boende och aktiviteter för turister och andra besökare har vi samlat här nedan på sidan.

 Tipsa oss gärna om nyheter! (Mail till: info@karingon.info). Välkommen!

 

Bygglov beviljat för Sjöräddningen på Käringön feb 2017

fotomontage 1 080616 A4 näraSaglarhotellet

Bygglov beviljat för Sjöräddningen på Käringön.

Sjöräddningssällskapet satsar på Käringön som nationell tränings- och utbildningscentraför sina stationer runt om i landet. Sjöräddningssällskapet har ett 70-tal räddningsstationer längs våra kuster och vid större insjöar. Käringön är en mycket bra plats att öva på med sitt utsatta läge och isfria vatten. På Käringön har Sjöräddningen funnits i nästan 100 år (sedan 1920) och Käringön är en av de stationer som har mest larm och utryckningar varje år.

Nu får Sjöräddningssällskapet egna utbildnings- och samlingslokaler i nybyggda Skepparhuset på Käringön. Det blir moderna konferensrum, utbildningsrum, samlingsrum, sovhytter med WC och dusch, förråd mm.

Bygglovet för lokalerna beviljades av Orust Kommuni förra veckan. Sjöräddningenssällakspets plan är att byggarbetet skall starta i mars och färdigställas under våren så att verksamheten kan starta till sommaren. För Käringön innebär detta viktig varaktig verksamhet och mer arbetstillfällen året om. Det bidrar till ett mer levande samhälle på ön, även på höst, vinter och vår vilket är mycket glädjandeför oss på Käringön.

Käringöns Företagarförening

Gunnar Arwidson

 

Prenumerera på nyheter

Anmäl dig här för Karingon.info's nyhetsbrev

Kontakta oss

Roligt att ni vill komma i kontakt med oss. Bästa och enklaste sättet är att maila oss på

E-post:
info@karingon.info eller ring oss på
Telefon: +46 (0)708-20 21 13.