VÄLKOMMEN TILL BOENDEGUIDEN FÖR KÄRINGÖN

Här hittar nyheter och samhällsinformation för helårs- och deltidboende. Vi är idag runt 80 helårsboende personer, ett hundratal deltidsboende och runt 1500 personer som sommarboende på Käringön. Här finns 26 FÖRETAG och ett tiotal FÖRENINGAR som du kan läsa om under dessa flikar. Under BOENDE hittar du uppgifter om rum och lägenheter. Information om boende och aktiviteter för turister och andra besökare har vi samlat här nedan på sidan.

 Tipsa oss gärna om nyheter! (Mail till: info@karingon.info). Välkommen!

 

Märta Jarestam 8 maj 2016

Foto G Arwidson 9 förstorliten

 

En väldigt fin människa har gott ur tiden, en kvinna som satt många ljusa och trevliga minnen runt om, framför allt hos oss på Käringön. Född den 23 juli 1925 i hus nummer 107, döptes till Märta Hillevi Westerström, gick i skolan här på ön och som 13 åring jobbade på posten. Flyttade till Stockholm som 18 åring och jobbade där på Postgirot. Flyttade till Göteborg där hon jobbade på Sankt Görgen. Där hittade hennes stora kärlek Thor henne och de flyttade till Käringön 1946.
Thor var charkuterist och de övertog då Sigges affär. De fick tre barn och det gav Märta 9 barnbarn.
Har hela sitt liv varit en flitig människa hjälpt sina grannar, jobbat för Röda Korset, kyrkvärd under många år. En kvinna som nästan hela sitt liv tänkt sund och hälsosamt, vinterbadat varje dag promenerat till affären på slutet så länge det gick. Men hon har också varit en stark förespråkare av Käringöandan på ön, hjälpt, stöttat, bryt sig om, lyssnat. Märta somnade in den 8 maj efter att få avslutat sina dagar utanför sitt hus njutande av havet, solen och stillheten i sin solstol.
Tack Märta för den du var, vi kommer aldrig att glömma dig, hälsa Thor och fortsätt din goda gärning
Gunnar Arwidson

Prenumerera på nyheter

Anmäl dig här för Karingon.info's nyhetsbrev

Kontakta oss

Roligt att ni vill komma i kontakt med oss. Bästa och enklaste sättet är att maila oss på

E-post:
info@karingon.info eller ring oss på
Telefon: +46 (0)708-20 21 13.