VÄLKOMMEN TILL BOENDEGUIDEN FÖR KÄRINGÖN

Här hittar nyheter och samhällsinformation för helårs- och deltidboende. Vi är idag runt 80 helårsboende personer, ett hundratal deltidsboende och runt 1500 personer som sommarboende på Käringön. Här finns 26 FÖRETAG och ett tiotal FÖRENINGAR som du kan läsa om under dessa flikar. Under BOENDE hittar du uppgifter om rum och lägenheter. Information om boende och aktiviteter för turister och andra besökare har vi samlat här nedan på sidan.

 Tipsa oss gärna om nyheter! (Mail till: info@karingon.info). Välkommen!

 

Nyinflyttad till Käringön år 2016.

Sanna 1Sanna båt

Nyinflyttad till Käringön år 2016.

Att det blir svårare och svårare att få människor att flytta ut till öarna läser vi

Ofta om, men nu kan vi presentera Sanna Räsänen (51 år) som just flyttad i och skrivit sig på Käringön.

Sanna är född strax utanför Åbo i Finland i ett skärgårdssamhälle med en underbar skärgård som hon tyckte var det bästa stället att leva på. havet, öarna, vågorna, friheten, havets horisont det rika djurlivet en underbar uppväxt miljö. Utbildande sig i ett viktigt hantverksyrke hon är organist och utbildad i Sibelius-Akademin. Och anser att det är ett av hantverksyrkena. Spelade i kyrkor var körledare, har en underbar hög sångröst. Skärgården fortsatta att dra och i sin S/Y Amanda S 57 en K-märkt Andunge från 1963 blev fortsättningen levde tryggheten nära elementen. Att utom motor fick lita på segel eller med sina extra ankare avvakta stormens återgång till seglingsbar vind. Detta var livet i över 20 år för Sanna denna naturmänniska som seglade där i Ålandsskärgård.

Flyttade, sedan till stora staden Stockholm mitt i stan på Kungsholmen bodde hon i hela 8 år och älskade det pulserande storstadslivet. Med avbrott ibland i Ålandsskärgård och sin Andungesegling.

Och nu har det kommit en ny fas i hennes fantastiska liv . Ett helt nytt liv på Käringön, som organist är nu hela Bohuslän hennes arbetsområde Från spelningar i våra kyrkor till som nybliven körmedlem sjunga och träna ihop med Käringökören.

Vi hälsar denna glada naturmänniska stort välkommen till Bohuslän.

Prenumerera på nyheter

Anmäl dig här för Karingon.info's nyhetsbrev

Kontakta oss

Roligt att ni vill komma i kontakt med oss. Bästa och enklaste sättet är att maila oss på

E-post:
info@karingon.info eller ring oss på
Telefon: +46 (0)708-20 21 13.